Yeniboğaziçi beldesi bizim için herşeydir. Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer. Daha güzel yarınlara beraber yürüyelim.

MUSTAFA ZURNACILAR, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı
baskan aday

Muratağa’da “Köylerimizde Çiçek Açıyor” etkinliği

Etkinlikte halk dansları gösterisi, canlı müzik performanslarının yanısıra çeşitli yöresel lezzetlerin satışının yapıldığı standlar da kuruldu. Etkinlikte ayrıca nostalji köy sergisi de sergilendi.

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Dönemşn Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu çok sayıda yetkili, belediye başkanları, muhtarlar ve belde halkı katıldı.

Etkinliğin açılışı geleceğin büyükleri çocuklar tarafından yapıldı ardından 1974 öncesi İlkokul olan ve şimdilerde Muratağa Atlılar ve Sandalları Yaşatma Derneğine çocuklar tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Etkinlikte daha sonra etkinliğin oluşumunu sağlayan yetkililer duygularını dile getirdi.

Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı Erşen Ummanel birliğin bugüne kadar pek çok projeye imza attığını, bunun devamı için yetkililerden gerekli desteği de beklediklerini belirtti ve böylesi anlamlı bir etkinliğin oluşumuna katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Atlılar Muratağa Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği başkanı Ahmet Aşır da, bu köylerin daima var oluş mücadelesi acı ve gözyaşı ile hatırlamadığını söyleyerek, etkinlik sayesinde bu köylerle ilgili kötü düşüncelerin son bulmasını istedi ve köyün en büyük eksikliği olan çocuk parkı için destek istedi..

Şehitler muhtarı Olsan Karabardak da, bu köylerin acılı bir tarihe sahip olduğunu anımsatarak, verilen uğraşlar sonunda bu köylerin küllerinden yeniden doğduğunu ifade etti.

Belediye Başkanımız Mustafa Zurnacılar da yıllardır kültür ve sanat alanında unutulan bu köylerin şimdilerde böylesi bir etkinlikle hatırlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, bunun bu köyler açısından öneminin büyük olduğunu söyledi.

Dönemin Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de, geçmişin unutulmamasını ama gelecekten de umudun kesilmemesini isteyerek , şehitlerin asla unutulmamasını temenni etti ve Anavatan’a dört elle sarılmak gerektiğini ifade etti.

Gün boyu sürecek olan etkinlik Yeniboğaziçi Belediyesi Halk Dansları Ekibi’nin folklor gösterisiyle devam etti.