Yeniboğaziçi beldesi bizim için herşeydir. Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer. Daha güzel yarınlara beraber yürüyelim.

MUSTAFA ZURNACILAR, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı
baskan aday

Özel Eğitim Gereksinimli Çocuklarımızın Yanındayız

Yeniboğaziçi Belediyesi, İskele ve Gazimağusa Belediyesi ile birlikte, Toplumsal Gelişim Hareketi (TOGEH) iş bilirliği ile yürüttüğü hizmet içi eğitim projesi kapsamında bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

18 yaş altı Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'ndeki özel eğitim gereksinimli çocuklara motivasyon artırıcı eğitim verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Kudret Armağan, 18 yaş altı Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'ndeki özel eğitim gereksinimli çocuklara Motivasyon Otobüsü’nde, “Motivasyon ve Stres Yönetimi” eğitimi verdi.

Türkiye de ilk ve tek olan ve ülkemize de ilk kez gelen Motivasyon Otobüsü, özel eğitim gereksinimli çocukları merkezine alan bir eğitim projesidir. Bu eğitim projesinin diğer benzerlerinden ayıran ve fark yaratan bir proje olmasını sağlayan en önemli özelliği eğitimin dört duvar arasından ve alışılagelmiş ortamlardan alınarak özel eğitim gereksinimli çocukların ayaklarına kadar gidebilecek bir hale ustaca dönüştürülmüş olmasıdır.

Özel eğitim gereksinimli çocukların motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesine yönelik, “Motivasyon Otobüsü” eğitim projesi öğrencilerin kendilerine olan inançları ve çevresiyle olan etkileşimleri artırmaktadır.

Öğrencilere seminer tipi eğitim vermek üzere kullanılan motivasyon otobüsü, çocukların ilgisini çekmek ve okullardaki sunum ortamlarına farklılık kazandırmak tasarlanarak, 7/24 esasına göre, okulların bahçelerine girerek buralarda öğrencilerin hayata karşı farkındalık düzeylerini arttırarak kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.