Yeniboğaziçi beldesi bizim için herşeydir. Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer. Daha güzel yarınlara beraber yürüyelim.

MUSTAFA ZURNACILAR, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı
baskan aday

Tohum Takası Gerçekleşti

Yeniboğaziçi ,Lefke, Geçitkale ve Mehmetçik Cittaslow belediyeleri ile Yeryüzü Tohumları İnsiyatifi'nin birlikte düzenlediği “Tohum Takas Şenliği” yoğun katılımlı bir etkinlikle 27 Nisan’da Lefkoşa Bandabuliya'da gerçekleşti.

Etkinlikte Grup Baria'nın kısa bir müzik dinletisi, Tohum Takas Şenliği için ülkemize konuk olan Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, GDO'ya Hayır Platformu Sözcüsü Arca Atay'ın sohbet toplantısı ve halkımızla tohum takası gerçekleştirildi...

Etkinlikte Belediye Başkanımız Mustafa Zurnacılar bir konuşma yaparken, Yeniboğaziçi Çocuk Belediyesi Başkanı Sevilay Öztemiz de tohum takas şenliğine katılarak tohumun önemini bölge çocuklarımıza anlatmak üzere bilgiler aldı.

Slowfood Tohum Takas Şenliği hazırlıkları çerçevesinde yapılan etkinliklerin devamı ise Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Mustafa Zurnacılar ve diğer Cittaslow Belediye Başkanları Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediye Başkanı Sn. Cemil Sarıçizmeli ve Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ın yanında Yeryüzü Tohumları İnsiyatifi üyelerinin ve belde üreticisinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; yerel tohum, sağlıklı gıda üretimi ve tarım modelleri konularında konuşuldu. Yerel tohumlarımızın önemine dikkat çekildi. Etkinlik Slowfood Salamis Başkanı Umut Kurşun’un sunmuş olduğu kısa film gösterimiyle sonlandı.